fbpx
Close

ÁSZF

Általános szerződési és felhasználási feltételek

 

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén Ügyfélszolgálatunk rendelkezésére áll!

Üzemeltetői adatok

Cégnév: Hárs Pincészet Kft.
Székhely és postacím: 7753 Szajk, Kossuth Lajos utca 17.
Adószám: 10588460-2-02
Cégjegyzék szám: 02-09-060543
Kibocsájtó cégbíróság, okmányiroda: Baranya Megyei Cégbíróság Pécs
Jövedéki engedély szám: HU 211176
EAN (GLN) azonosító: 5990681532004 681532
Bankszámla szám: 50100019-12000090
Szerződés nyelve: Magyar
Elektronikus Ügyfélszolgálat: rendeles@harspinceszet.hu
Telefonos Ügyfélszolgálat: 06 20 593 8004, 06-20-992-02-88
Képviselők: Hárs Kinga, Hárs Tibor

A tárhelyszolgáltató adatai (nem a pincészet elérhetősége):
Felanetre Kft.
Székhely: 7632 Pécs, Gyöngyös u. 5.
06703130449 domain[@]bookmaster.[hu]

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

A webáruházban megjelenített termékek megrendelhetőek a webáruházon keresztül, telefonon, vagy személyesen is előre egyeztetett időpontban, átvételük történhet futárszolgálat általi házhoz szállítással, illetve személyesen is előre egyeztetett időpontban. A webáruházban meg nem jelenített termékek ügyében, illetve egyedi címke (továbbá egyedi üveg, kupak stb.) készítésének esetébe keressen fel valamely elérhetőségünkön.

A kínált termékek az alábbiak szerint kategorizálhatóak:

* borok
* mustok
* egyéb kiegészítő termékek (díszcsomagolás, stb.)

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt áfát, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra!

Rendelési információk

A vásárlás regisztrációhoz kötött, segítségével adatainak megadása csupán egyszer szükséges.

A megrendelések feldolgozása

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 9 – 17 óráig. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a vásárlási szándék leadására bármely on-line elérhetőségünkön, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik az azt követő napon kerül feldolgozásra.

Ügyfélszolgálatunk 20000Ft-ot meghaladó rendelés esetében telefonon visszaigazolja a rendelést. A megrendelések általános teljesítési határideje a rendelés feladását követő munkanaptól számított 5 munkanapon belül, ettől eltérő esetben telefonon értesítjük.
A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek.

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor!

Rendelés menete

0. A regisztrációt követően bejelentkezhet és vásárolhat webáruházunkban. A regisztráció során meg kell adnia nevét, elérhetőségeit és a számlázási adatokat, el kell fogadnia a felhasználási feltételeket. Az átvétel módjának kiválasztására (személyes átvétel vagy házhozszállítás) a rendelés végelegesítésekor van lehetőség, a visszaigazoló levél már ennek megfelelően mutatja a szállítási költségeket is.

1. A megvásárolni kívánt termékeket helyezze a kosárba a darabszám kiválasztását követően a kosár gombra kattintva. Ezt követően megjelenik kosarának tartalma és a fizetendő összeg.

2. Ha nem szeretne további terméket vásárolni, ellenőrizze a megvásárolni kívánt termékeket és darabszámukat. A tételek melletti piros “törlés” gombra kattintva törölheti a kosár tartalmát egyesével.

3. A “pénztárhoz” gombra kattintva ellenőrizheti ismét kosarának tartalmát illetve szállítási és számlázási adatait. Amennyiben rendben találja, a “megrendelem” gombra kattintva leadhatja megrendelését, előtte igény szerint megjegyzést is küldhet megrendelésével.

4. E-mail-ben a megrendelés elküldését követően visszaigazolást kap 24 órán belül.

Fontos, hogy ügyeljen az adatok pontosságára, hiszen a megadott adatok alapján kerül számlázára, illetve szállításra a termék. A regisztrációt egyszer kell végrehajtania, későbbi vásárlások alkalmával ezt a lépést már nem kell elvégeznie.

A megrendelt termék / házhoz szállítás díjának fizetésének módja

A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és a visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz.
A megrendelt terméket a csomag átvételekor a futárnak kell kifizetni. Lehetőség van személyes átvételre is, melyet a webáruházban a rendelés elküldése előtti közvetlen lapon van lehetőség jelezni. Ez esetben szállítási költség nincs, melyet a visszaigazoló levélben már feltüntetünk. A személyes átvétel időpontjának egyeztetése ügyében keressen fel valamely elérhetőségünkön.
A számlát és az elállás jogát és gyakorlásának menetét a csomag tartalmazza.
Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Házhoz szállítás, információk

Webáruházunk megrendeléseit futárszolgálat teljesíti, egyedi esetben cégünk személyesen. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban. Amennyiben ebben időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. A futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg, az át nem vett csomagok szállítási költségét a megrendelőre terheljük!

Házhoz szállítás díjszabása

* 1 – 6 palackig (10kg-ig): 1.590.-Ft
* 7 – 12 palackig (20kg-ig): 1.790.-Ft
* 13 – 24 palackig(30kg-ig): 2.090.-Ft
* 24 palack felett 40kg-ig: 2.390.-Ft
* 40kg- felett egyedi ajánlatot adunk a rendelést követően! Rendelését ez esetben mindig visszaigazoljuk telefonon.

A fenti költségeket akkor is egyszer kell megfizetni, ha egy rendelést csak több csomagban vagy nem egy időben tudjuk kiszállítani. (Szállítási költségeink Magyarország területére vonatkoznak, külföldi szállítási igény esetén vegye fel velünk a kapcsolatot valamely elérhetőségünkön!)

Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan

A csomagokat a futár kétszer(!) próbálja meg kézbesíteni. Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak! Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani!

100% elégedettségi garancia!

Nálunk kockázatmentesen vásárolhat, ha nem tartja megfelelő minőségűnek borainkat és mustjainkat, akkor visszavásároljuk Öntől, forduljon hozzánk bizalommal!

Elállás joga

A 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvény értelmében a Vásárló 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlási szándékától.

Ismertető a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendeletből:
A Vásárló a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.

A Vásárló az elállási jogát gyakorolhatja:
*A termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék kézhezvételének napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a törvény szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított három hónap elteltéig
* Szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a törvény szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a szerződéskötés napjától számított három hónap elteltéig
* Ha a törvényi előírás szerinti írásbeli megerősítés kézhezvétele, annak ismertetésére a termék kézhezvételének napjától, vagy a szerződéskötés napjától számított három hónapon belül kerül sor, abban az esetben attól az időponttól számított nyolc munkanap elteltéig a fogyasztó akkor is elállhat, ha a termék kézhezvételétől, illetve a szerződéskötés napjától számított három hónapból kevesebb, mint nyolc munkanap van hátra.
* Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi.
* Az eladó a Vásárló által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríti.
* A Vásárló viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A Vásárlót ezen felül egyéb költség nem terheli.
* A vállalkozás követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

A felek eltérő megállapodása hiányában a Vásárló nem gyakorolhatja a törvényi előírás szerinti elállási jogot az alábbi esetek alkalmával:
* Szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte.
* Olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ.
* Olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó.
*hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta
* hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében
* szerencsejáték-szerződés esetében
* élelmiszerek, valamint egyéb mindennapi fogyasztásra szolgáló termékek rendszeres házhozszállítására vonatkozó szerződésekre
* az olyan szállást nyújtó, szállítási, étkeztetési vagy szabadidős szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekre, amelyek alapján a vállalkozás e szolgáltatásokat meghatározott időpontban vagy meghatározott időszakban nyújtja

A törvény további részleteinek megtekintése itt!
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900017.kor

Elállási jog gyakorlásának menete

Amennyiben élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti ügyfélszolgálati elérhetőségeink valamelyikén írásban, vagy telefonon. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel jelzését.
A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségével juttassa vissza a cégünk címére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, a portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni! Igény szerint cégünkkel szerződésben álló futárszolgálatot értesíthetjük csomagfeladási szándékáról, annak díját a csomag feladásakor a futárnak kell megfizetni. Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Vásárlót terheli!
A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videó kamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt).
A termék visszaérkezését követő harminc napon belül a Vásárló által megadott bankszámla számra visszatérítjük a termék vételárát. (egyeztetés alapján postai úton történő visszajuttatás is lehetséges!)

A fogyasztói jogok érvényesítésével kapcsolatosan keresse a Fogyasztói Jogérvényesítő Szervezetet (www.fjsz.hu), a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságot (www.nfh.hu), az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesületet (www.ofe.hu), nézze meg a Fogyasztóvédelmi Fórumot (www.fvf.hu) vagy forduljon ügyvédhez.

Adatkezelési tájékoztató

Az webáruház használata során a vállalkozásunk részére rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeljük, és nem adjuk ki további fél számára, kivéve (általában részlegesen) abban az esetben, amennyiben az alvállalkozónk számára elengedhetetlen (Pl: Futárszolgáltat, a megrendelés kézbesítéséhez). Ezen adatokat kizárólag a megrendelés teljesítéséhez használjuk fel.

A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítésre statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat a vállalkozásunk kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére.

A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A megrendelés folyamán rögzített adatokat a vállalkozás mindaddig rögzíti, amíg a Vásárló nem kéri azok törlését.

Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban vagy személyesen elérhetőségünk bármelyikén.

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a Hárs Pincészet Kft. általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit, melyeket fentebb olvashat.
Vásárlás esetén szerződése a Hárs Pincészet Kft.-vel kerül megkötésre (adatait ld. legfelül). A megrendeléseket tároljuk.

Megtisztelő érdeklődését előre is köszönjük!

A Hárs Pincészet Kft. nevében
Hárs Tibor és Hárs József