Mit jelent?

A bio- vagy ökotermelés egyfajta tudatos gazdálkodás. Lényege, hogy a természet törvényeivel mindig harmonizáló módszereket alkalmazunk és elutasítunk minden, a természetet pusztító eljárást. A hagyományos szőlőtermesztés kifejezetten környezetromboló, vegyszerigényes ága a mezőgazdaságnak, de bioszőlészetként a tradíciókat követve, környezeti értékeink rombolása nélkül, erőszakmentesen is művelhető.

Emellett a biogazdálkodás garancia a minőségre, és arra, hogy a biobor nem tartalmaz semmilyen az emberi szervezetre káros anyagot.

Hogyan?

Szerencsére a szajki szőlőhegy szubmediterrán klímájának és rendkívül kedvező feltételekkel telepíthető és művelhető szőlőterületének köszönhetően kiváló hely a biotermesztésre.

A bioszőlőben sem műtrágyát, sem gyomirtószert, sem bármilyen a növényben felszívódó vegyszert nem használunk.
Az ökológiai gazdálkodás főbb szempontjai szerint a szőlő növény természetes védekezését intenzív, gondos zöldmunkával, korlátozott mennyiségben lemosódó kontaktszerekkel (réz és kén), valamint természetes kondícionálókkal, immunerősítőkkel (erjesztett csalánlé, fekete nadálytő, stb.) támogatjuk. Az ökológiai egyensúly fenntartását a kártevők természetes ellenségeinek élőhelyeinek megóvásával, az ökoszisztéma tökéletes önszabályozó működésére bízzuk.

A biogazdaságban a termésmennyiség korlátozott, ám messziről látni, hogy a bioszőlő táblája zöldebb, mint a vegyszerrel kezeltek.

Az így termesztett bioszőlőt kézzel szüreteljük és válogatjuk, mely kiváló alapanyagot szolgáltat a biobor és biomust előállításhoz. A borkezelési technológiák kizárják a szintetikus adalékok használatát, kizárólag természetes alapú szerekkel kezeljük a biobort.

A teljes termékpálya a termeléstől a feldolgozásig egy akkreditált szervezet, a Biokontroll Hungária KHT. által folyamatosan ellenőrzött és minősített, melynek köszönhetően a biotermékek kimagasló minőségűek. Munkájukat és bizonylataikat az IFOAM (Nemzetközi Biomozgalmak Szövetsége) is elfogadja, mely a feltételeket az EU-val összhangban lévő irányelvekben foglalják össze.

A további részleteket itt keresd:

BioKontroll Hungária Nonprofit Kft.

Tanúsítvány online ellenőrzése és letöltése