Tudatos vagy?

  • A "bio" garancia a minőségre is a szigorú feltételek rendszeres ellenőrzése révén. Ezzel szemben a vegyszeres szőlőtermesztésben alkalmazott technológiák többnyire egyenborokat eredményeznek, mivel a sok növényvédőszer befolyásolja a szőlő természetes érését, s a felszívódó szerek időnként kikóstolhatók a borból.
  • A természetes módszerekkel kezelt szőlő ellenállóbb, több immunanyagot tartalmaz, és a termőhelyi adottságokat jobban tudja érvényesíteni a borban.
  • A biogazdálkodással egyedi, szerethető borokat lehet készíteni.



Felelős vagy?

  • A konvencionális szőlőtermelés az agrárium legvegyszerigényesebb, s legkörnyezetszennyezőbb ága, biobor választásával Te is hozzájárulsz az ökológiai gazdálkodás térnyeréshez.
  • Döntéseddel minimalizálod a környezet vegyszerterhelését, garantálhatod a vásárolt termék vegyszermentességét, s a nagyobb élő munkaerő igény révén hozzájárulsz a vidéki munkahelyteremtéshez.
  • Az ökológiai szőlőtermesztés nem kizsákmányolja a természetet, hanem hosszútávon fenntartható módon együttműködik azzal.



Hatással vagy?

  • Csatlakozz hozzánk Facebook-on, oszd meg a véleményed postként, e-mailben vagy személyesen.
  • Ha találkozunk készíts képet, s töltsd fel Facebook oldalunkra.



Szívesen olvasol?