A szőlő és a szőlőlé egészségtani hatásai
"A 19. században virágzott a kizárólag a szőlőre épülő gyógykúra, az uvárium. Számos kutatás bizonyítja, hogy a
szőlő számos betegség esetén kedvezően hat a szervezetre, így ajánlható vérszegény vagy legyengült szervezet számára (betegségből való lábadozáskor), daganatos betegségek esetén,
székrekedés (rostanyagai miatt), aranyér, illetve mindenféle gyulladásos megbetegedés gyógyszereként és női betegségekre is
(menstruáció előtt néhány nappal fogyasztva csökkenti a fájdalmat). Emellett fokozza az epe elválasztását, megakadályozza
a vese- és hólyagkövesedést. Kúraszerűen - méregtelenítésre - használva 3 hétre tervezzünk:
az első héten a vért tisztítja meg, a második héten a szerveketméregteleníti, a harmadik héten pedig regenrálja a
szervezetet. A szőlő és a szőlőlé (must) kiemelkedően gazdag tápanyag és vitaminforrás (összes B-vitamin, C-vitamin, A-vitamin, E-vitamin),
gyümölcssavakban gazdag és antioxidáns tartalmú (mely a szabad gyököket köti meg, így védelmet nyújtva a rák és a keringési rendszer betegségei ellen),
gyógyító hatású ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz (pl kálcium, jód, vas, kálium, szelén, magnézium, mangán, foszfor), melyek többek között táplálják a bőrt és lassítják annak
öregedését is. Természetes afrodiziákumknak is tekintik vértisztító és idegerősítő hatásának köszönhetően, mindemellett
izomregenráló hatású és javítja az emésztést is (így fogyókúrához is kíváló).
A napi szőlőlé (avagy must) fogyasztás csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet is, de ha lehet keressük a tiszta szőlőlevet, és ne fogyasszunk hozzáadott cukrot és mesterséges ízfokozókat tartalmazó változatokat! Vérszegénységnél kifejezetten hasznos és hatásos lehet (a folsav miatt segíti a vérképzést), a közhiedelemmel ellentétben pedig a gyümölcskúra lúgosítja az elsavasodott szervezetet.
Szőlőcukor tartalma miatt ideális energiaforrás, így sportolóknak kifejezetten előnyös. A szőlő mindent tartalmaz ami a szervezet
tökéletes működéséhez szükséges, így teljes értékű táplálék.
forrás: |
Copyright © 2009 Petikeee
|
Elérhetőségeink: |
Hárs Családi Pincészet
|
69/361-239
|
bioborászat
biopincészet
biogazdálkodás
biotermesztés
bioszőlészet
természetesbor
bioborkészítés
biomust
bioszőlő
egyedi címkés bor
exkluzív bor
különleges bor
díjnyertes borok
minőségi biobor
biobor áruház
bioszőlőlé
bioszőlő termesztés
borvásárlás
minőségi bor
bioborkóstolás
szajki bor
száraz bor
édes bor
desszertbor
bor webáruház
félédes bor
cuvée bor
aranyérmes bor
egészséges bor
bor áruház
bor vétel
bor webshop
fehér borok
vörös borok
bio szőlőlé
minőségi borok
bor vásárlás
biobor webáruház
bag in box bor
winebag
minőségi magyar borok
bag-in-box szőlőlé
online boráruház
búzafűlé