Close

Hárslevelű

Hárslevelű

Kárpát-medence egyik őshonos szőlőfajtája, amely főként Tokajhegyalján, a pécsi és a villány-siklósi borvidéken van otthon. A hárslevelű nem elterjedt fajta, pedig adottságai alapján akár a magyar borok egyik zászlóshajója is lehetne, köszönhetően a mézes édesség, telt zamatok, finom savak harmóniájának.

Íz- és illatgazdag, de illata könnyű, nem muskotályos vagy parfümös, inkább hársmézre utal. Emellett szelídgesztenye, virágpor és szegfű fedezhető fel benne. Ízben enyhén fűszeres, savai elegánsabbak, mint a furminté, fanyar utóízzel bír.

Negyedi IV. Nemzetközi Borverseny 2012 | Hárslevelű 2011 | 3. helyezett

Ez a weboldal sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.